Zondagsopening mogelijk 10-19u

Winkels in de gemeente Geertruidenberg mogen voortaan op zondag van 10 tot 19 uur open zijn. Binnen de huidige (tijdelijke) regeling mochten winkeliers vanaf 12 uur de deuren opendoen.

De zondagsopening is een materie die afgelopen maanden uitgebreid besproken is. Het VOG-standpunt daarin was helder: ‘Geef ondernemers de ruimte en daarmee de keuze om open te gaan. Heb oa ook oog voor de kansen die dit biedt voor individuele ondernemers en/of op toeristisch gebied.’ Een standpunt echter dat ons door enkele ondernemers/detaillisten niet in dank werd afgenomen. Maar het is een keuze en geen must evenals het al of niet open zijn op bijvoorbeeld maandag?

Na overleg met het college koos die voor de openingsmogelijkheid van 12 tot 19 uur en beschouwde men dit als het beste compromis. Maar dit compromis zagen wij niet als de beste optie gelet op oa het realiseren van een gelijk speelveld in de regio.

De openingsmogelijkheid nu van 10 tot 19 uur achten wij dan ook een prima keuze die maximale mogelijkheden biedt en past bij de detailhandel anno 2014. Het is nu aan de ondernemers om te bepalen of en hoe zij hier best gebruik van maken.